Η ατομική θεραπεία παιδιών και εφήβων αποτελεί την εξερεύνηση του εφηβικού ή παιδικού  ψυχισμού προκειμένου να αναδυθούν και να εντοπισθούν οι δυσκολίες ή οι επώδυνες εμπειρίες του παιδιού ή του εφήβου. Συνιστά μία διαδικασία ενίσχυσης των δυνατοτήτων, αντιμετώπισης των δυσκολιών και θεραπείας των τραυμάτων. Λαμβάνοντας υπόψιν τη μοναδικότητα της προσωπικότητας του κάθε παιδιού ή εφήβου που βασίζεται στα βιώματα και τις εμπειρίες του, σκοπός της θεραπευτικής διαδικασίας είναι η αποδοχή του εαυτού, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η εύρεση ισορροπίας και η εγκαθίδρυση σταθερών βάσεων για την ανάπτυξη μίας ενήλικης ταυτότητας που θα μπορεί να απολαμβάνει, να χαίρεται, να διεκδικεί, να λυπάται, να επικοινωνεί και να εκφράζει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του και η ψυχολογική του ευεξία.

        Παρέχω το απαραίτητο πλαίσιο, ώστε το παιδί ή ο έφηβος να αισθανθεί την ασφάλεια,εμπιστοσύνη και αποδοχή που έχει ανάγκη για να μπορέσει να εκφράσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του μέσα από το λόγο το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τις κατασκευές, το παραμύθι κλπ.

       Αφορά παιδιά ή εφήβους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβληματισμούς, όπως άγχος, κατάθλιψη, κακοποίηση, άγχος σχολικής επίδοσης, αναζήτηση ταυτότητας, σχολικός εκφοβισμός (bullying), βιασμός, κοινωνικοποίηση, επιθετικότητα, απομόνωση, έλλειψη ικανοποίησης από τις σχέσεις και τη ζωή, διαζύγιο γονέων, συγκρούσεις με συνομηλίκους ή γονείς, απώλεια σημαντικού προσώπου, ανάγκη προσαρμογής σε νέες και/ή δυσάρεστες συνθήκες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, επαγγελματισμό προσανατολισμό κ.α.

Call Now ButtonΚλείστε μία συνεδρία